KLIK ! KLIK! CEPAT2!!

ARIGATO !!!

SEARCH IN SITI BLOG

Friday, July 22, 2011

APA YANG TERJADI ADA HIKMAHNYA

Salam & good morning korang :-). Sihat ke arini? erm.. Siti sihat je..

Entry kali ni Siti just nak share pasal kehidupan kita.

Apa yang terjadi pasti ada hikmahnya kan?
Kita tak selama-lamanya hidup happy jer..tipulah kalau sapa2 tak pernah dihempas ombak dalam hidup die ( bukan kena hempas ombak betul tau, ni bidalan jer..).

Apa yang kita kena buat bila tetiba ditimpa kesukaran, firstly is jangan fikir bukan2. Fikir tak da masa depan dah lah...macam nak mati lah...& macam2 lagilah andaian buruk. J
ust think that apa yang berlaku tu,pasti ada hikmah, dan mungkin Tuhan nak bagi yang lebih baik daripada apa yang kita ada.

"Cakap senanglah!"
 Mesti ada yang kata macam tu kan? So, tak kan kita nak menyalahkan takdir, atau menangisi apa yang dah jadi kot?? Just waste ur time je kan.

Kalau kita orang Islam, kita kena terima Qada dan Qadar. Tahu tak korang, Syaitan musuh kita yang utama tu, saaaaaaaangat suka kalau kita selalu kecewa.

Korang, kuatkan semangat k.
Siti pun macam tu juga..
Entry ni bukan saja2 Siti taip,tapi untuk memotivasikan diri Siti ni dan korang jugak. Dan..Ikhlas dari Siti,, Senyum selalu tau..
Biarlah orang kata korang dan Siti gila sebab senyum jer kejer....Haha...
Chow!


1 yang berani:

alin~hazlin~ said...

singgah sini.. huhuhu
salam perkenalan ye

http://eclipseorange.blogspot.com

Post a Comment

SALAM & HI ALL
PLEASE LEAVE YOUR COMMENTS HERE!

There was an error in this gadget

CLICK CEPAT-CEPAT!!!!!