KLIK ! KLIK! CEPAT2!!

ARIGATO !!!

SEARCH IN SITI BLOG

Friday, July 1, 2011

KHASIAT MANDI AIR SEJUK



Salam kawan-kawan.  Hari ni Siti nak kongsi pasal khasiat mandi air sejuk :-). Mesti ramai yang tak suka mandi air sejuk kan? Banyak khasiat nye tau. Sebab tu orang dulu-dulu suka mandi pagi-pagi time Subuh, air perigi pulak tu! Hehe... Bukan Siti kata Siti tak mandi pagi, of course la kena mandi..haha...

Mengikut petua dan kajian klinikal, mereka yangn mengamalkan mandi air sejuk pagi-pagi dapat mengurangkan sakit tekak, demam selesema, sakit kepala dan batuk. Ini kerana,  air sejuk bertindak 'mengejutkan' sistem imunisasi dan mengaktifkan penghasilan hormon untuk keperluan tubuh secara keseluruhannya, melancarkan peredaran darah dan mengawal tubuh daripada simpton-simpton penyakit tertentu.

Ada lagi khasiatnya, mandi air sejuk ni boleh memberi tenaga kepada mereka yang mengalami masalah keletihan, kurangkan serangan jantung dan strok serta meningkatkan paras sel darah putih.

So, apa tunggu lagi? PREVENTION IS BETTER THAN CURE!


1 yang berani:

Fyqa said...

wahhh.. tpi sejukkkk sgt nnti gigil...


;)

Post a Comment

SALAM & HI ALL
PLEASE LEAVE YOUR COMMENTS HERE!

There was an error in this gadget

CLICK CEPAT-CEPAT!!!!!