KLIK ! KLIK! CEPAT2!!

ARIGATO !!!

SEARCH IN SITI BLOG

Wednesday, July 13, 2011

TUTORIAL BUAT SCROLL BOX UNTUK BLOGLIST

Assalamuaikum korang sume :-).

Lama rasanya Siti tak masukkan entry baru kan.
So, hari ni, Siti nak kongsikan macamana nak buat Scroll Box untuk Bloglist.

Kelebihan bila ada Scroll Box ni, supaya senang nak tengok bloglist kita. taklah panjang berjela-jela sampai kita tak sanggup nak tengok. Hehe.

Ni cara-caranya. Fokus k.. :-)



1. Log in > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates

2. Tekan Ctrl+F & cari tajuk bloglist korang. Contoh:
       [ My Blog List ]

3. Bila dah jumpa tajuk bloglist korang, cuba tengok -tengok kod dibawah tajuk bloglist, ada tak kod ni:

<div class='widget-content'>

4. Jumpa tak ? then, korang gantikan kod kat atas dengan kod dibawah ni :

 <div class='widget-content' style='overflow:auto;width:ancho;height:200px;'>

5. Dah gantikan? Korang preview dulu blog korang. Kalau menjadi, korang save la .

SELAMAT MENCUBA :-)

0 yang berani:

Post a Comment

SALAM & HI ALL
PLEASE LEAVE YOUR COMMENTS HERE!

There was an error in this gadget

CLICK CEPAT-CEPAT!!!!!